fbpx

Hoe maak je een Strawberry Cheesecake

Zelf een strawberry cheesecake cocktail maken

Dit is een cocktail om heel blij van te worden. Door de mix van aardbei likeur en yoghurt likeur is er een perfecte balans tussen zoet en fris. Hierdoor valt hij niet alleen bij de dames in de smaak maar zelfs ook bij de heren! Met slechts drie ingrediënten is het een cocktail die makkelijk en snel te maken is zodat je niet te lang hoeft te wachten om ervan te kunnen genieten!

 

Wat heb je nodig?

  • 45 ml Bols Strawberry
  • 45 ml Bols Yoghurt
  • Één citroen partje
  • Één aarbei
  • Ijsblokjes
  • Crushed Ice

Om een cocktail te kunnen shaken heb je vanzelfsprekend een shaker nodig. Ondanks dat dit natuurlijk al standaard in je kast hoort te staan kan het met een beetje creativiteit ook zonder. Zorg ten eerste dat de likeuren goed koud zijn door ze ruim van te voren in de koelkast te zetten. Hierna kan je het glas zelf, of iets anders dat afgesloten kan worden, gebruiken voor het mixen van de ingrediënten.

Stap 1

Doe alle ingrediënten in het mix glas. Zorg er bij het persen van de citroen voor dat er geen pitjes in het glas komen.  Een makkelijke manier om aan crushed ice te komen is door dit zelf te maken! Doe wat ijsblokjes in een theedoek. Zorg dat er niks uit kan vallen en leg het ijs op een stevige vlakke ondergrond. Hierna sla je de blokjes met iets hards in stukjes waarna je crushed ice hebt.

 

Stap 2

Vul het mix glas helemaal met ijs. Zet de tin over het glas heen en check of hij nergens lekt. Shake de ingrediënten nu ongeveer 7 seconden goed door elkaar. Door het shaken met ijs koel je je drankje ook meteen.

 

Stap 3

Door met je hand tegen de tin te slaan krijg je de twee onderdelen los van elkaar. Zet de strainer op de tin en schenk alles uit in een glas met crushed ice. Nu alleen nog een aardbei en een rietje!

 

Geniet ervan!

Wil je leren hoe je deze en andere cocktail thuis maakt? Dat kunnen wij je bij jou thuis komen leren. Kijk voor meer informatie bij onze Workshops!

 

Dit bericht is gepost in Zomer. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *