Cocktailtechniek
Hoe Stirr je een cocktail?
INTRO
Deze techniek wordt gebruikt voor het koelen en verwateren van dranken die ”straight up” (zonder ijs) geserveerd worden of enkel sterke drank bevatten. Wanneer een cocktail gestirred word mixen de ingrediënten samen zonder dat deze troebel worden door luchtbelletjes. Hierdoor krijg je een mix die op de juiste manier gekoeld en verdund is en daarbij helder blijft.
Benodigde Tools
Mix Glas
Barspoon
STAP 1
Build alle ingrediënten in het mixglas.
STAP 2
Vul het glas met ijsblokken.
STAP 3
Stir de cocktail 15-20 keer langzaam met een barspoon tot zich condens vormt aan de buitenkant van het glas.
STAP 4
Gebruik een strainer om de mix uit te schenken in een glas.
WEET JE NIET WAAR JE MOET BEGINNEN?
Een volle drankkast is natuurlijk fantastisch maar het is nóg leuker als je er iets mee kan! Geen betere manier om daar achter te komen dan met een professionele cocktailworkshop.