fbpx
06 11 50 71 98 sales@homeshaked.nl

Cocktailtechniek

Hoe Churn je een cocktail?

INTRO

Het Churnen van een cocktail is een mix techniek die veel gebruikt wordt bij cocktails die delicate ingrediënten zoals munt bevatten. Wanneer je de munt zou shaken komen en bittere smaken vrij die je niet graag wilt hebben. Ook worden deze cocktails vaak met crushed ice gemaakt om ingrediënten zoals munt en limoenpartjes goed te verdelen, en zo te houden, in het glas.

STAP 1

Voeg alle nodige ingrediënten toe aan het juiste glas.

STAP 2

Gebruik een barspoon om alle ingredienten van onder in het glas naar boven te roeren. Doe dit tot je ziet dat de ingredienten goed gemixt en verdeeld zijn. 

Gebruik een servetje om ervoor te zorgen dat er niet te veel uit het glas kan vallen.

STAP 3

Door het churnen vallen de stukjes ijs beter op hun plek waardoor er minder ruimte tussen zit. Hierdoor blijft de cocktail langer koel en zal er minder snel teveel smeltwater in de mix zitten. Het is daarom wel belangrijk om de cocktail af te toppen met extra ijs zodat deze weer zo ver als mogelijk gevuld is.

WEET JE NIET WAAR JE MOET BEGINNEN?

Een volle drankkast is natuurlijk fantastisch maar het is nóg leuker als je er iets mee kan! Geen betere manier om daar achter te komen dan met een professionele cocktailworkshop.