fbpx
06 11 50 71 98 sales@homeshaked.nl

COCKTAIL TECHNIEKEN

Wil je zelf cocktails maken of alles rustig nog een keer teruglezen na een cocktailworkshop? Hier lees je alles over de verschillende technieken en methodes die je nodig hebt voor het maken van je eigen cocktails.

Stirr

COCKTAIL METHODES

Wil je zelf cocktails maken of alles rustig nog een keer teruglezen na een cocktailworkshop? Hier lees je alles over de verschillende technieken en methodes die je nodig hebt voor het maken van je eigen cocktails.

Fill

Benaming voor het verder vullen van een glas met een bepaalde drank. Veel gebruikt bij mixen die bestaan uit 2 ingrediënten. Een goed voorbeeld hiervan is een Gin Tonic. Hierbij schenk je een glas verder vol met tonic nadat de gin is toegevoegd. Oftwel een Fill met tonic.

Dash

Voor het maken van cocktails zijn er veel verschillende bitters. De meest bekende en meest gebruikte zijn Angostura Bitters. Deze flesjes zijn voorzien van een speciale doseerdop. Hierdoor komen er slecht enkele druppels vrij bij een neerwaartse schudbeweging in het glas. De enkele druppels worden een dash genoemd.

Flame

Voornamelijk in de schil van een sinaasappel bevinden zich oliën met unieke smaken en aroma’s. Door deze vrij te laten komen voor een vlam worden deze nog specialer. Knijp een stukje schil dubbel zodat de oliën vrij komen.

Top

Zowel bij dranken als bij ijs komt het ”toppen” voor. Bij dranken heeft het de betekenis om een cocktail met een klein scheutje af te toppen zodat het glas volledig gevuld is. De Mojito heeft een top met bruiswater wat de cocktail extra frisheid geeft. Na het maken van een cocktail kan het ijs in het glas wat ingezakt zijn. Daarom top je een cocktail vaak af met extra ijs zodat de cocktail zo koel mogelijk blijft.

Strain

Strainen is het uitschenken van een cocktail vanuit de shaker of een mix glas. Hiervoor gebruik je een hawthorne strainer. Deze pas precies in een tin of mix glas zodat het ”gebuikte” ijs niet mee gaat bij je cocktail met vers ijs.

Fine Strain

In aanvulling op de hawthorne strainer kan je ook gebruik maken van een fine strainer. Hierdoor vang je, indien gebruikt, stukjes vruchtvlees op zodat je enkel de smaken in je cocktail terugvind. Ook vang je hiermee de kleinste stukjes ijs op zodat je in een martini glas een mooie heldere cocktail kan uitschenken.

WEET JE NIET WAAR JE MOET BEGINNEN?

Een volle drankkast is natuurlijk fantastisch maar het is nóg leuker als je er iets mee kan! Geen betere manier om daar achter te komen dan met een professionele cocktailworkshop.