Recept Peach Bellini
De Peach Bellini cocktail is dé ultieme prosecco cocktail. De Bellini cocktail met perzik en prosecco werd uitgevonden in 1945 in Harry’s Bar, om de hoek bij Piazza San Marco in Venetië. De Peach Bellini cocktail is zo Italiaans als pizza, pasta en Eros Ramazotti. De uitvinder van de frisse, fruitige prosecco cocktail was barman Giuseppe Cipriani. De inspiratie voor de cocktail was de 15-eeuwse kunstschilder Giovanni Bellini. De schilder was niet vies van perzikkleurige tonen in zijn schilderijen, en zo werd hij eeuwen later de naamgever van de wereldberoemde bruisende cocktail.
Smaak Peach Bellini Cocktail
Laten we er niet te moeilijk over doen, perzik en prosecco vormen samen een heerlijk fruitige en frisse cocktail. Vooral in het zomerseizoen, wanneer verse perziken verkrijgbaar zijn en deze verkozen kunnen worden boven kant en klare of ingevroren perzikpuree is de Bellini cocktail goddelijk in frisheid en karakter. Om het perzikkarakter van de Peach Bellini cocktail kracht bij te zetten gebruik je Bols Peach in de cocktail, wat ook help voor het extra zoetje waarmee de cocktail net nog soepeler drinkt.
Glas
Champagne Flute
Garnering
Peach Slice
Ingrediënten
15 ml Bols Peach
30 ml Peach Puree
Top up met Prosecco
Instructies
Build de ingrediënten in een champagne flute. Vul het glas verder af met prosecco.
Benodigde materialen
Cocktail Jigger, Barspoon