06 11 50 71 98 sales@homeshaked.nl

BELLINI

Written by vibefixadmin

March 22, 2021

Recept Peach Bellini

De Peach Bellini cocktail is dé ultieme prosecco cocktail. De Bellini cocktail met perzik en prosecco werd uitgevonden in 1945 in Harry’s Bar, om de hoek bij Piazza San Marco in Venetië. De Peach Bellini cocktail is zo Italiaans als pizza, pasta en Eros Ramazotti. De uitvinder van de frisse, fruitige prosecco cocktail was barman Giuseppe Cipriani. De inspiratie voor de cocktail was de 15-eeuwse kunstschilder Giovanni Bellini. De schilder was niet vies van perzikkleurige tonen in zijn schilderijen, en zo werd hij eeuwen later de naamgever van de wereldberoemde bruisende cocktail.

Smaak Peach Bellini Cocktail

Laten we er niet te moeilijk over doen, perzik en prosecco vormen samen een heerlijk fruitige en frisse cocktail. Vooral in het zomerseizoen, wanneer verse perziken verkrijgbaar zijn en deze verkozen kunnen worden boven kant en klare of ingevroren perzikpuree is de Bellini cocktail goddelijk in frisheid en karakter. Om het perzikkarakter van de Peach Bellini cocktail kracht bij te zetten gebruik je Bols Peach in de cocktail, wat ook help voor het extra zoetje waarmee de cocktail net nog soepeler drinkt.

Glas
Champagne Flute

Garnering
Peach Slice 

Ingrediënten
15 ml Bols Peach
30 ml Peach Puree
Top up met Prosecco

Instructies
Build de ingrediënten in een champagne flute. Vul het glas verder af met prosecco. 

Benodigde materialen
Cocktail JiggerBarspoon

Deze zijn ook lekker…

VANILLE DAIQUIRI

VANILLE DAIQUIRI

Recept Vanille Daiquiri Aanschouw hier een variatie van de populaire Daiquiri. De Aged Rum heeft veel smaken zoals,...

WHITE LADY

WHITE LADY

Recept White Lady Dit vooraanstaande lid van de familie van de Sour cocktails weet het zoete en fruitige karakter van...

DUTCH COSMOPOLITAN

DUTCH COSMOPOLITAN

Recept Cosmopolitan Een goede Cosmo is niet te zoet of fruitig maar eerder droog en goed in balans. GlassMartini...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WEET JE NIET WAAR JE MOET BEGINNEN?

Een volle drankkast is natuurlijk fantastisch maar het is nóg leuker als je er iets mee kan! Geen betere manier om daar achter te komen dan met een professionele cocktailworkshop.